Sute de filme, inclusiv blockbustere aparținând studiourilor Disney, Sony Corp, Colombia și Tristar, au fost încărcate ilegal pe cea mai populară rețea video, generând astfel sute de milioane de vizualizări în ultimul an. Rămâne totuși un mister de ce marile case de producție nu au blocat filmele, folosindu-se de programul special al YouTube – Content ID – pentru a identifica conținutul piratat.
La solicitarea Walt Street, Disney a folosit programul pentru a bloca câteva dintre clasicele sale filme de desene animate, deja disponibile pe rețea de mai bine de un an. Printre acestea se numără Peter Pan, Albă ca Zăpada și cei 7 pitici, respectiv Fantasia. Însă reprezentanții Disney au refuzat să comenteze de ce au intervenit atât de târziu pentru a stopa videoclipurile piratate.
Purtătorul de cuvânt al YouTube a susținut că siteul investighează problema drepturilor de autor pe rețea, menționând că mai mult de 4.000 de companii folosesc Content ID. Acesta a mai menționat că a identificat 200 de milioane de videoclipuri încărcate care beneficiază de drepturi de autor. De asemenea, un reprezentant al Asociației Americane Motion Picture a declarat că membrii organizației știu de această problemă și că se află în discuții cu cei de la YouTube pentru a o rezolva.
Revenirea conținutului piratat pe YouTube continuă să-i facă probleme siteului, chiar dacă a luat măsuri importante de eradicare a pirateriei în ultimii 5 ani. YouTube, care a fost preluat de Google în 2006, a fost dat în judecată un an mai târziu de către Viacom, firmă ce deține posturi de muzică precum MTV. Viacom a susținut că pe rețeaua YouTube se aflau foarte multe videoclipuri neautorizate, iar procesul este în desfășurare și în prezent.
Sute de filme, inclusiv blockbustere aparținând studiourilor Disney, Sony Corp, Colombia și Tristar, au fost în