Conform comunicatului postat pe site-ul Directiei Nationale Anticoruptie, în sarcina lui Constantin Nicolescu s-au reţinut infracţiunile de folosire sau prezentare de documente ori declaratii false, inexacte sau incomplete, care au dus la obtinerea pe nedrept, de fonduri din bugetul general al Comunităţilor Europene sau din bugetele administrate de acestea. Preşedintele Consiliului Judeţean Argeş mai este acuzat şi de abuz în serviciu contra intereselor publice în formă calificată, luare de mită, fals în înscrisuri sub semnătura privată în legătura directă cu infracţiunea de luare de mită şi fals intelectual în formă continuată.
În acelaşi dosar mai sunt judecaţi Grigore Dobre, administrator al firmei “Zeus”, Ionel Didea, fost notar, actualmente rectorul Universităţii din Piteşti, Lavinia Codruţa Mercea şi Mihail Gabriel Nicoară, consilieri superiori la CJ Argeş, Iuliana Mioara Pintilie, subinginer la Regia de Drumuri Argeş, Sabina Elena Bocioacă, inspector superior la CJ Argeş, Aurelia Mirela Florescu, consilier juridic la CJ, Cristina Dobre, consilier superior la CJ, Olga Stancu, economist la CJ, şi Ecaterina Pletoiu, asociat, administrator şi director la firma “Proiect Infra 2005″ SRL Piteşti.
Din rechizitoriul procurorilor Anticorupţie rezultă că cererea de finanţare pentru a obţine fonduri PHARE conţine date nereale, potrivit cărora podul de la Căteasca ar fi suferit avarii importante în urma calamităţilor din perioada aprilie-august 2005 şi s-a impus închiderea lui, dar că infrastructura podului era efectată încă din 2004. Prin urmare, a fost obţinută ilegal o finanţare de 984.164,38 euro, echivalentul a 4.408.269,11 lei, din fonduri europene.
Anchetatorii mai susţin că lucrările de construcţie au fost atribuite nelegal firmelor “Zeus” şi “Dracones Construct Grup” SRL Piteşti, aceasta din urmă aparţinând ginerelui preşedintelui Nicoles