Săptămâna asta, mi-am lăsat iar banii la mall. Pe care însă, de data asta, i-am mâncat şi i-am vizionat, pentru că am fost la film şi, înainte, la restaurant, ca tot românul modern care iese sâmbăta din casă. Pentru că vorbim de Ploieşti Shopping City, lucrurile au stat cam nasol. În sensul că seara a debutat cu o cină uşoară la Grillandia. Unde mă aşteptam ca bruschetele să nu aibă nici un gust, dar după Barbeque mix cică ar fi trebuit să ne lingem pe degete. Aşa zice la reţetă: “frigărui de vită, bacon şi legume cu sos brun – un barbeque la care o să cam uiţi de şerveţele, pentru că îţi vei linge degetele de plăcere. Baconul şi legumele adaugă un plus de savoare”. În realitate, dişul (ca să vedeţi că nu m-am uitat degeaba la MasterChef) arăta cam aşa: trei frigărui puţin mai lungi decât o scobitoare, pe care erau înşirate câteva bucăţele de carne de vită şi, restul, bacon prăjit, toate asezonate cu felii de ardei verde (astea fiind legumele, v-aţi prins!). A, şi să nu uit de minunata reducţie (MasterChef mi-a îmbogăţit considerabil vocabularul) de ceva oţet balsamic cu zahăr caramelizat, probabil.
După aşa ospăţ, am luat şi nişte nachos şi floricele şi am intrat la film. Unul bun, foarte bun, mult peste cele scoase pe piaţă în ultima perioadă (Gangster Squad – vi-l recomand!). Floricelele au fost cam reci, de unde mi-a venit şi ideea că ar fi reciclate după terminarea filmului, din cutiile rămase aproape întregi, precum cea lăsată de mine în pubela de la ieşire.
Surpriza a fost însă la terminarea filmului. După ce ne-am plimbat vreo cinci minute pe un culoar ce părea interminabil, ne-am întors în mall. În linişte, pentru că nimic nu mai funcţiona. La Cinema City, obloanele erau trase deja, iar în zona de Food&Leisure bucătarii dormeau de mult cu spume. La ei acasă. Vestea şi mai proastă este însă că, după 23.30, la mall nu mai poţi să faci nici măcar