Ce mare lucru e să găseşti un loc în care să petreci câteva ceasuri într-o atmosferă armonioasă, cât mai departe de agitaţia zgomotoasă a oraşului!
Iar dacă într-un asemenea loc mai ai parte şi de bucuria de a afla noutăţi, de a bea un ceai sau o cafea, de a gusta o dulceaţă ori o prăjitură din ingrediente naturale şi sănătoase, poţi să spui că eşti un norocos. La Târgul Domnesc le-am întâlnit pe toate, cu bucuria că aceste locuri nu mai sunt doar în poveşti, ci ele chiar există.
Prăvălia cu minuni
De la intrare vezi pâinişoare cu şofran, cu spanac şi cu roşii, pâine din făină integrală, fără amelioratori, conservanţi şi aditivi, plăcintă cu mere, cu dovleac, găluşte cu prune, cozonaci domneşti, gemuri şi dulceţuri din toate fructele pământului, dar şi din ardei iute!, peltele transparente, siropuri grele, parfumate, borcănele cu miere aromată cu mentă, cimbrişor şi zmeură, sosuri făcute din legume ecologice, nemodificate genetic sau injectate cu chimicale, nenumărate feluri de zacuscă, salată de vinete, siropul Măr de Bran, mezeluri şi cârnăciori fără conservanţi, cu usturoi şi mirodenii, picanţi, uscaţi sau cruzi, uleiuri stoarse la rece, din susan, rapiţă, dovleac, porumb şi soia, uleiuri aromate de măsline cu mentă, tarhon sau rozmarin, sosuri pesto, cremă de măsline sau usturoi. În alt raion, brânză cu praz, caş cu urzici, urdă de capră, brânză italiană Burrata, adusă din Puglia (cu multă smântână), brânză cu ceapă, cu usturoi, unt şi iaurt de capră, lapte de capră proaspăt, de la dozator, lapte vegetal din orez, ovăz sau soia, lactate aduse tocmai din Mărginimea Sibiului. Mai încolo, mirodenii şi condimente, amestecuri de ierburi din toată lumea, care mai de care mai aromate şi parfumate, ceaiuri aromate, cu îndemnuri: "Toate-s bune. Eliberează-ţi ficatul!” şi "T