* Am zis ca nu ne mai uitam la posturile de stiri, sa nu ne enervam: fiecare trage spuza pe turta intereselor proprii si, daca le bagi pe toate impreuna, intr-o sacosa, se anuleaza reciproc si da un mare zero. Nu invata nimeni nimic de la ele si, ca sa puna lucrurile cap la cap, cineva ar trebui sa se uite la toate, simultan, ceea ce ar fi odios! Iata de ce am preferat zona mai vesela a grilei de programe: de exemplu, TV Paprika, chiar daca si acolo sunt chestii enervante, cum ar fi degajarea cu care opereaza maestrii bucatari, sculele pe care le folosesc (de la cutite si tigai pana la plite si cuptoare) si, in primul rand, ingredientele! Ati vazut cat costa, in supermarket, busuiocul proaspat? Ca ala, la plic, de foarte multe ori pute a maracini uscati, iar cel de la babele din piata (Ocimum tenuiflorum) e diferit de cel folosit pentru arome (Ocimum basilicum), chit ca si el miroase bine - problema e ca rar se gaseste verde. Ah, si sa nu mai pomenim despre carnea de vita! In emisiuni, rolul e detinut de o carne frageda, de vita de carne. Asa se cheama soiul. Noi avem mai mult vite de lapte, cu carnea numai buna de pingelit incaltarile. Diferenta de pret spune mai mult decat am putea s-o facem noi: cautati, de curiozitate, prin supermagazine! Pe postul asta am dat peste "Bucatarul cel bun si bucatarul cel rau"; aflati sub influenta unui serial politist vizionat, ne-am gandit ca e ca la interogatorii, vine intai bucatarul cel rau, care ia carnea la bataie, cu ciocanul de snitele, apoi, dupa ce o lasa insangerata, ca vai de ea, apare bucatarul cel bun, care o oblojeste cu condimente si sos... N-am urmarit pana la final, dar banuim ca oamenii au scos tot ce se poate de la ea, inclusiv laptele supt de la mama ei, pe cand era vitica. * Ziceam ca ne-am uitat la un serial politist: la NCIS, previzibil si pompieristic, dar macar lasa gustul de "Binele invinge" - care, din pa