Sensibilitate la răceli, stări de oboseală, astenie, receptivitate exagerată la fenomenele meteo - toate aceste simptome sunt specifice sfârşitului sezonului rece. Până aici, nimic nou! Partea foarte interesantă este că tot acest cortegiu de semne, pe care organismul epuizat ni le dă din plin în această perioadă, este identic cu simptomatologia deficitului de vitamina C în organism. Şi mai mult, la un aport masiv din această vitamină, practic, toate aceste simptome dispar. Atenţie, însă! Suplimentarea trebuie făcută cu vitamina C organică, vie, din surse 100% naturale
Primele semne ce indică un deficit de vitamina C sunt sângerările gingiilor, o stare de astenie, de oboseală persistentă, apoi sistemul imunitar nu mai funcţionează cum trebuie şi apar răcelile frecvente, dar putem descoperi şi sensibilităţi alergice, pe care nu ştiam să le avem. Şi nici nu e de mirare, câtă vreme vitamina C organică, produsă de către natură, există în cantităţi foarte mici în alimentele de la sfârşit de iarnă. De ce? Pentru că, pe de o parte, fructele şi legumele puse la păstrare din toamnă şi-au consumat rezervele de vitamina C, pe parcursul lunilor de depozitare, iar pe de altă parte, salatele şi zarzavaturile primăverii încă nu au apărut. Legumele şi fructele de import, crescute în sere, coapte în lăzi şi ţinute în depozite frigorifice, conţin prea puţină vitamina C, iar vitamina C de sinteză, din pastile şi din alimentele aditivate, are o valoare terapeutică mult prea mică. Singura soluţie în aceste momente sunt plantele sau, mai exact, fructele medicinale uscate, care îşi păstrează mult mai multă vreme conţinutul de vitamina C.
Sursele de vitamina C organică
Vitamina C sau acidul ascorbic este o substanţă pe care organismul nostru este incapabil să o producă singur şi pe care o poate lua numai din alimentele în care ea se află în