Aproximativ jumătate din toate alimentele produse în lume - echivalentul a două miliarde de tone – ajung să fie aruncate în fiecare an, potrivit unui raport publicat recent de Institutul de Inginerie Mecanică (IME) din Marea Britanie, scrie Ziarul financiar.
“Cantitatea de alimente aruncată la nivel mondial este enormă. Cu aceste alimente s-ar putea hrăni populaţia planetei care se află în creştere, precum şi persoanele care în prezent mor de foame. În plus este o irosire a resurselor precum pământul, apa şi energie care sunt folosite în procesul de producţie, procesare şi distribuţie a alimentelor”, a spus Tim Fox, cercetător în cadrul IME, citat de The Guardian.
Principalele motive pentru care se ajunge în această situaţie sunt promoţiile 1plus1 gratis, datele de expirare, cererea consumatorilor din vestul Europei pentru alimentele care au un aspect fizic perfect, precum şi practicile agricole învechite, infrastructura neadecvată şi lipsa spaţiilor de depozitare.
Conform estimărilor Organizaţiei Naţiunilor Unite (ONU), până la sfârşitul secolului vor fi în plus trei miliarde de persoane de hrănit, iar presiunea privind resursele necesare pentru producerea alimentelor, inclusiv pământul, apa şi energia, va creşte într-un ritm alert. Tinând cont de acestea, IME solicită luarea unor măsuri urgente pentru reducerea cantităţii de deşeuri alimentare.
Aproximativ jumătate din toate alimentele produse în lume - echivalentul a două miliarde de tone – ajung să fie aruncate în fiecare an, potrivit unui raport publicat recent de Institutul de Inginerie Mecanică (IME) din Marea Britanie, scrie Ziarul financiar.
“Cantitatea de alimente aruncată la nivel mondial este enormă. Cu aceste alimente s-ar putea hrăni populaţia planetei care se află în creştere, precum şi persoanele care în prezent mor d