Se deschide în acest weekend. Şi reprezintă, după cum notează Daily Mail, „o revoltă de roz, purpuriu şi verde”. Orhidee
Personalul Royal Botanic Gardens- Kew, Richmond, Surrey, Marea Britanie, a muncit din greu în această perioadă la „decorul” unui eveniment insolit: Festivalul Orhideelor! După cum se poate vedea şi din spectaculoasele imagini, vizitatorii vor putea admira o... mare de orhidee superbe până se închide festivalul, pe 3 martie.
Au ocazia să se piardă pe alei
De când au fost deschise publicului, în 1840, Royal Botanic Gardens- Richmond au fost susţinute de membrii Familiei Regale, fiind întreţinute de arhitecţi, botanişti şi decoratori. Peste 30.000 de specii de plante se află aici şi, de la cactuşii din Brazilia, până la castraveţii din Madagascar, turiştii au ocazia să se piardă pe alei, delectându-se cu explozii de culoare şi verdeaţă. Prima referinţă scrisă a orhideelor apare în China antică (551 i.e.n.) scrisă de Confucius, care le descria mirosul complex. SUMARUL ARTICOLULUI Se întâmplă ACUM: REVOLTĂ de roz, purpuriu și verde! Festivalul CELOR MAI FRUMOASE ORHIDEE | GALERIE FOTOOrhidee (2)Orhidee (3)Orhidee (4)Orhidee (5)Orhidee (6)Orhidee (7)Orhidee (8)
CITIȚI ȘI:CEA mai BIZARĂ FLOARE din lume. Forma i-a atras o denumire RUŞINOASĂ pentru mulţi | GALERIE FOTO
Simbol al luxului
Chinezii sunt primii care au scris o carte despre cultivarea orhideelor (1.000 e.n). În Europa prima referire scrisă la adresa orhideelor apare în anul 350 i.e.n. în Grecia, aparţinându-i filosofului Theophrastus (care vorbea despre valoarea medicinală a acestei flori).
Theophrastus a denumit planta „orchis”, care în greceşte înseamnă testicule, deoarece tuberculii orhideei terestre studiate de el aveau o formă ovală şi erau în perechi, asemănătoare cu cea a testiculelor. Pentru grecii antici orhideele semnificau virilitat