Carnea de cal descoperită în lasagna, în Marea Britanie, provenea de la un furnizor român, a anunţat aseară producătorul francez Comigel, care aprovizionează mai multe lanțuri de supermarketuri britanice.
UPDATE 1. Ministrul Agriculturii, Daniel Constantin, a anunţat, sâmbătă, că a solicitat Autorităţii Naţionale Sanitar-Veterinare şi pentru Siguranţa Alimentelor (ANSVSA) un raport în problema cărnii de cal pentru lasagna, posibil importată din România, pentru a fi identificată cât mai repede sursa acesteia.
Spanghero, furnizorul francez de carne pentru lasagna marca Findus, a afirmat, tot astăzi, că intenţionează să dea în judecată producătorul român de la care s-a aprovizionat, în cazul în care ar fi vorba despre carne de cal, relatează AFP.
La rândul său, grupul agroalimentar Findus s-a declarat "înşelat" şi a anunţat că va depune plângere luni.
În cadrul unei anchete declanșate la nivel național în Marea Britanie, alimentele din şcoli şi din spitale vor fi testate pentru a se verifica dacă produsele obținute prin procesarea cărnii de vită conţin sau nu carne de cal, a anunţat ministrul Mediului, Owen Paterson, citat de Sky News.
Potrivit companiei, un furnizor român a trimis carnea, prin intermediul societăţii franceze Spanghero. Carnea provenind de la un abator din România a fost împachetată în Franţa şi trimisă în Marea Britanie, a precizat preşedintele companiei franceze.
"În urmă cu opt zile, ne-am dat seama că era o problemă după ce am fost sesizaţi de pe piaţa britanică. Am identificat furnizorul nostru, societatea franceză Spanghero", cu sediul în Castelnaudary, în sud-vestul Franţei, a afirmat Erick Lehagre.
"Furnizorul nostru ne-a comunicat că avea carnea de la un producător român. Am aflat că provenea de la abatoare din România unde se taie vite şi cai", a adăugat el.
În urmă cu câteva zile