La sfârşitul lunii ianuarie, Chey Tae-won, preşedintele grupului SK, al treilea cel mai mare conglomerat din Coreea de Sud, îşi prezenta în cadrul Forumului Economic de la Davos, Elveţia, viziunea cu privire la "întreprinderile sociale", respectiv acele companii care au, în afară de rezultate financiare pozitive, un impact social asupra comunităţii. Câteva zile mai târziu, Tae-won a fost condamnat la patru ani de închisoare, fiind găsit vinovat de delapidare de fonduri în valoare de 45 de milioane de dolari, scrie The Wall Street Journal.
Instanţa a hotărât să-i acorde preşedintelui SK pedeapsa maximă solicitată de procurori. Condamnarea reprezintă un nou semnal cu privire la înăsprirea sentinţelor din sistemul judiciar, în special în ceea ce priveşte activitatea marilor corporaţii şi a liderilor acestora, notează sursa. În august, preşedintele unui alt conglomerat cu afaceri în Coreea de Sud, Kim Seung-yuon, a fost la rândul său condamnat la patru ani de închisoare pentru delapidare de fonduri.
Chey, în vârstă de 52 de ani, a negat acuzaţiile, însă a refuzat să depună mărturie la proces. Compania a decis să facă apel, a precizat un purtător de cuvânt al SK.
Chey a mai fost condamnat la trei ani de închisoare în 2003, când a fost găsit vinovat de o fraudă contabilă în valoare de un miliard de dolari, însă SK a contestat decizia, iar sentinţa a fost suspendată. În 2008, preşedintele Lee Myung-bak l-a graţiat.
SK controlează în prezent cel mai mare producător de energie din Coreea de Sud, liderul de pe piaţa telefoanelor mobile, precum şi al doilea cel mai mare producător de chip-uri de memorie pentru computere.
La sfârşitul lunii ianuarie, Chey Tae-won, preşedintele grupului SK, al treilea cel mai mare conglomerat din Coreea de Sud, îşi prezenta în cadrul Forumului Economic de la Davos, Elveţia, viziunea cu privire la "întrepr