Ovidiu Miculescu, seful Societatii Romane de Radiodifuziune (SRR), urmeaza sa fie chemat la ANI pentru o sesizare privind incompatibilitatea. Numit sef peste Radioul national in iulie de catre USL, Miculescu a fost verificat la CNSAS abia in 2011, cu toate ca a detinut mai multe functii in companiile statului, inclusiv la Radio unde a facut parte, din 2010, din Consiliul de Administratie. In urma verificarii arhivelor, specialistii au descoperit ca seful postului national de radio a semnat un angajament cu Securitatea in martie 1987, iar numele conspirativ era “Adrian”. El avea ca misiune “apararea contrainformativa a persoanelor care fac parte din grupul de presa ce participa la activitati protocolare“. Altfel spus, Miculescu ar fi trebuit sa-i toarne pe ziaristi. Chiar daca a avut doi ani la dispozitie sa se ocupe de misiunea primita de la Securitate,CNSAS sustine ca nu i se poate atribui calitatea de lucrator/colaborator al Securitatii. Din pacate, pana la aceasta ora, nu au fost publicate detalii legate de acest angajament, mai exact ce avea de castigat Ovidiu Miculescu de pe urma activitatii pe care s-a obligat sa o desfasoare in baza documentului semnat cu fosta politie politica.
Nota.Hotnews a realizat o scurta biografie a sefului Radioului national, din care lipseste acest fragment din istoria celui care conduce SRR.
Vom reveni.
Ovidiu Miculescu, seful Societatii Romane de Radiodifuziune (SRR), urmeaza sa fie chemat la ANI pentru o sesizare privind incompatibilitatea. Numit sef peste Radioul national in iulie de catre USL, Miculescu a fost verificat la CNSAS abia in 2011, cu toate ca a detinut mai multe functii in companiile statului, inclusiv la Radio unde a facut parte, din 2010, din Consiliul de Administratie. In urma verificarii arhivelor, specialistii au descoperit ca seful postului national de radio a semnat un angajament cu Securita