Delegaţia Băncii Mondiale care a fost prezentă în această săptămână în judeţul Alba s-a întâlnit şi cu reprezentanţii Primăriei Aiud. Subiectul principal al discuţiilor a fost proiectul de reabilitare a sediului Colegiul Naţional “Bethlen Gábor”.
Primarul Aiudului, Mihai Horaţiu Josan a primit, marţi, vizita reprezentanţilor Băncii Mondiale, în scopul purtării unor discuţii despre modul în care se derulează implementarea programelor cu finanţare europeană la nivelul municipalităţii aiudene.
Întâlnirea s-a axat, în mare parte, pe analizarea aspectelor referitoare la proiectul Reabilitare structurală şi reparaţii capitale la Colegiul Naţional “Bethlen Gábor”, care reprezintă cel mai important proiect cu finanţare europeană accesat de autorităţile administraţiei publice locale din Aiud.
Reprezentanţii Primăriei au transmis că este vorba despre cel mai important proiect din România accesat prin Programul Operaţional Regional, la capitolul învăţământ, ce beneficiază de o finanţare de peste 5 milioane de euro de la Uniunea Europeană. Administraţia locală a prezentat modul de derulare a proiectului, inclusiv dificultăţi apărute sau posibil a fi identificate pe parcurs. “Discuţiile purtate au fost edificatoare sub aspectul furnizării indicatorilor pe baza cărora se poate efectua o evaluare, în termeni reali a condiţiilor existente şi a stadiului la care a ajuns proiectul. Pentru că acesta este, în definitiv scopul asumat de reprezentanţii Băncii Mondiale, de a sonda în mod concret starea de fapt existentă în ceea ce priveşte implementarea celor mai importante proiecte, pe baza criteriilor de performanţă existente”, au comunicat reprezentanţii Primăriei Aiud.
Reprezentanţii Băncii Mondiale au chestionat echipa de management a proiectului, formată din funcţionari din cadrul Primăriei municipiului Aiud. Scopul acestui interviu a fost acela de a evalua c