Mai mulţi mehedinţeni sunt bănuiţi că au falsificat acte, dar şi semnături oficiale cu tot cu ştampilele unităţilor, astfel obţinând fonduri europene ori accesând proiecte APIA! De exemplu, în comuna Rogova, patru cetăţeni au declarat că deţin 200 de hectare de păşune, iar alţi şase cetăţeni au primit fonduri de aproape 260.000 de euro de la DADR Mehedinţi pentru a înfiinţa şase ferme.pentru creşterea porcinelor.
Reprezentanţii Primăriei Rogova susţin contrariul. Ba mai mult, declară răspicat că pe raza comunei nu există nici un hectar de păşune, iar cetăţenii înscrişi în aceste programe nu au domiciliul în comună. Autorităţile din localitate mai suţin că nici măcar nu a fost eliberat un act oficial necesar vreunui proiect!
„La Registrul Agricol nu există persoanele care mi s-au pus pe tapet. Din sursele noastre ştim că s-au făcut acte false. Am avut controale de la poliţie şi de la prefectură pe această temă, au constatat nereguli şi bănuiesc că merg mai departe cu verificările. Este vorba despre şase persoane care au obţinut 40.000 de euro de fiecare pe fonduri europene, şi mai sunt alte patru persoane cu adeverinţe tot false, cu ajutorul cărora au obţinut bani de la APIA pe aşa-zise terenuri pe care în realitate nu le deţin. Cetăţenii respectivi nu se găsesc pe poziţie de rol, sunt necunoscuţi de noi ca şi deţinători de terenuri, necunoscuţi de cetăţeni, dar, probabil, sunt cunoscuţi de fostul edil“, a declarat George Vamvu, primarul comunei Rogova.
Acuzaţiile la adresa fostei conduceri sunt susţinute şi de viceprimarul din Rogova, care spune că totul s-a făcut cu pătura în cap.
„În legătură cu aceste persoane de pe raza comunei care au accesat fonduri în Progamul «Micul Fermier», pot să vă confirm că nici una nu are domiciliul stabil pe raza comunei, nu au rol dobândit pe aceste terenuri, iar cei care au luat subvenţia pe suprafaţă de t