Vezi GALERIE FOTO
Peste 250 de persoane au participat aseara, 9 februarie, la balul organizat anual de Asociatia Judeteana a Vanatorilor si Pescarilor Sportivi (AJVPS) Maramures pentru membrii organizatiei. Invitati speciali au fost bucatarul Stefan Bercea, presedinte al Asociatiei Nationale a Bucatarilor si Cofetarilor din Turism (ANBCT) Romania, alaturi de fiul sau Dragos Bercea, finalist in cadrul competitiei culinare Top Chef. Acestia i-au surprins pe invitati cu un meniu rafinat, pregatit atat din carne de vanat, cat si din peste.
Vanatorii si pescarii maramureseni au asteptat cu interes petrecerea anuala dedicata lor. Barbatii au imbracat costumele de vanatoare, iar unele dintre femei au ales sa poarte rochii cu acelasi specific . Chiar daca au fost la o petrecere, povestile vanatoresti au curs intreaga seara.
“Intotdeauna a fi vanator inseamna a fi un mare iubitor al naturii si al animalelor care traiesc in natura. Este o placere deosebita sa te vezi perdut in natura si sa te vezi intr-o lupta directa si iscusita cu animalele care nu au doar instinct, cum pretinde multa lume, ci se poate vorbi chiar si de inteligenta. Practic vanatoria, de aproape 50 de ani, e o simpla pasiune. Eu n-am avut norocul sa fiu silvicultor, sa traiesc tot timpul in padure”, a spus unul dintre cei prezenti la petrecere, Ion Sacaleanu.
Cei doi maestri bucatari invitati la petrecerea tematica au pregatit un meniu special, bazat pe mai multe feluri de vanat, printre care fazan, caprioara sau mistret.
“Pentru aceasta seara deosebita, tinand cont ca si eu sunt vanator, ne-am straduit, impreuna cu echipa restaurantului, sa realizam un meniu mai aparte. La felul de baza am gatit un bourguignon din carne de mistret , care este un preparat facut cu mult vin rosu – de unde ii vine si denumirea – cu ciuperci, arpagic, morcovi, ceapa si foart