Daniel Găvan (35 de ani) este unul dintre românii care şi-au realizat visurile nu în ţară, ci printre străini. În 1999, banii, mai precis lipsa lor, l-au făcut pe fostul voleibalist al Stelei şi al naţionalei României să accepte oferta echipei Hypo Tirol Innsbruck. Au trecut 14 ani de atunci, dar el continuă să fie marea vedetă a sportului la fileu înalt din Austria. Daniel Găvan (35 de ani) este unul dintre românii care şi-au realizat visurile nu în ţară, ci printre străini. În 1999, banii, mai precis lipsa lor, l-au făcut pe fostul voleibalist al Stelei şi al naţionalei României să accepte oferta echipei Hypo Tirol Innsbruck. Au trecut 14 ani de atunci, dar el continuă să fie marea vedetă a sportului la fileu înalt din Austria.
Daniel Găvan recunoaşte franc, din startul discuţiei, că lipsurile financiare l-au determinat să plece din ţară în 1999. “Când luam banii, 150 de euro, îmi ajungeau doar să plătesc datoriile. A venit oferta din Austria şi nu puteam refuza. La Innsbruck au fost sezoane când bugetul pe un an depăşea 1.500.000 de euro”, ne-a declarat voleibalistul, care până atunci jucase la Steaua şi în naţionala României.
La noua echipă a primit 1.100 €
Austriecii i-au oferit un salariu de aproape opt ori mai mare, apoi, la fiecare renegociere i-au dat ceva în plus. Azi câştigă foarte bine, dar n-a dezvăluit suma, salariul fiind confidenţial. “Aici am primit de la bun început 1.110 de euro pe lună. E o diferenţă, nu?”, continuă Găvan, care a câştigat între timp de şase ori titlul naţional în Austria, bifând opt prezenţe în Liga Campionilor cu Hypo Tirol Innsbruck.
Calităţile sale i-au determinat pe austrieci să-i propună să joace în naţionala lor, oferindu-i banderola de căpitan, onoare pe care o are şi la echipa de club! “În 2004 m-au întrebat dacă vreau să evoluez în naţionala Austriei. A trebuit să aştept însă doi ani, pentru că aşa cer