Etnicii germani din Caraş-Severin s-au distrat, în noaptea de sâmbătă spre duminică, la Balul de Făşang, organizat la Reşiţa pentru a 14-a oară. Etnicii germani din Caraş-Severin s-au distrat, în noaptea de sâmbătă spre duminică, la Balul de Făşang, organizat la Reşiţa pentru a 14-a oară.
Zeci de măşti, care mai de care mai interesante, au fost prezentate şi admirate, cu acest prilej, la paradă. La balul organizat de Forumul Democrat al Germanilor din România filiala Caraş Severin măştile au fost premiate. La adulţi, locul I l-au luat "Cei trei bătrâni betivi", locul 2 "Doctorul şi pacientul", iar la copii, "Scufiţa Roşie".
Cei mai în vârstă dintre germanii din Caraş-Severin, amintindu-şi de anii dintre cele două războaie mondiale, povestesc despre o atmosferă incandescentă la astfel de baluri. Toată populaţia era prezentă fie pe stradă ziua, fie în diferitele localuri unde se continua distracţia seara, respectiv toată noaptea. Erau prezentate diferite măşti, diversitatea lor fiind recunoscută şi apreciată de spectatori. Noaptea târziu aveau loc demascările, moment gustat de tot cei prezenţi.
Făşangul reprezintă perioada cuprinsă între prima săptămână de după Bobotează şi Miercurea cenuşii, adică ziua în care creştinii apuseni (romano-catolicii, evanghelicii-luterani şi reformaţii) intră în Postul mare de dinaintea Sărbătorii Paştelui. Perioada de făşang se încheie în Miercurea Cenuşii, când, la ora 24,00, se arde simbolic făşangul, adică se 'îngroapă' distracţia, pentru că se intră în Postul Mare.