Datorită legislației permisive și a controlului minim pe care statul român îl are în mediul online, tot mai mulți tineri clujeni au început să joace poker pe principalele site-uri de profil.
De cele mai multe ori, aceștia își iau rolul în serios, renunțând la locurile muncă în schimbul orelor de program de joc. Au câștiguri însumate la câteva mii de euro lunar, dar nu de puține ori sunt printre primii care ajung în turneele care le aduc alte câteva zerouri în plus.
“Suntem o trupă de prieteni, 70 % sunt poker-iști, dar avem amici și prin alte orașe sau chiar și din străinătate. Ne vedem la cafea și toată ziua vorbim numai despre poker, fără să ne săturăm, e ca un viciu”, povestește unul din jucătorii clujeni de top, care dorește să nu îşi dezvăluie identitatea.
Deși sunt puși pe realizarea unor câștiguri mari și rapide, așii clujeni din pokerul online merg de multe ori mai departe și participă la turnee live, organizate în cazinouri. Călătoresc, se cunosc între ei, se respectă.
“Am umblat mult prin Europa și am jucat multe turnee. Am fost în Ungaria, în Austria, Italia, Cehia și Slovacia”, spune același tânăr.
Cu toate acestea, spun cei implicați, pokerul online diferă de cel live. La primul îți trebuie experiență, să joci mai multe mese odată, chiar și 15-20, să iei decizii bune, pe când la al doilea ai nevoie să fii un bun psiholog, să ai răbdare și să cunoști multe situații. Emoțiile, reprezentate prin probleme de clipit și tremurat, denumite “tell”-uri, te pot da de gol în situațiile live, pe când “tell”-urile online pot fi doar legate de cât ceri și în cât timp ceri de la colegul de masă.
În online, cei mai buni cunosc fel de fel de tactici și de secrete. Spre exemplu, pentru început trebuie știut că cei mai slabi jucători sunt italienii, spaniolii și francezii. Pe aceeași linie, blufurile cele mai bune se pot face cu brazilieni și