Castelul Corvinilor apare, mai nou, în topul celor mai frumoase, ori înspăimântătoare obiective turistice de pe continent. În ultimii ani, din ce în ce mai mulţi miri aleg să se cunune în capela castelului, ori îl folosesc măcar pentru fotografiile de nuntă.
Castelul Corvinilor
Sursa: Remus Suciu
În istoria sa de şase veacuri, Castelul a fost deseori distrus, folosit drept depozit, nefiind populat, iar imaginea sa romantică de astăzi nu se potriveşte cu realitatea vremurilor trecute.
SUMARUL ARTICOLULUI TOP 10 lucruri mai puţin cunoscute despre Castelul Corvinilor | GALERIE FOTOFOTO 1FOTO 2FOTO 3FOTO 4FOTO 5FOTO 6FOTO 7FOTO 8FOTO 9FOTO 10FOTO 11FOTO 12FOTO 13
CLICK pe poze pentru GALERIE FOTO!
Acestea sunt doar câteva dintre lucrurile mai puţin cunoscute din istoria celui mai impozant monument medieval din România.
1. La 1.600 Mihai Viteazul ar fi asediat castelul şi ar fi incendiat oraşul Hunedoara. Unii istorici spun că, până la urmă, a reuşit să intre şi în castel.
2. Imaginea romantică de astăzi a castelului nu se prea potriveşte cu realităţile medievale. Cu secole în urmă, în curtea interioară a castelului era amplasat stâlpul infamiei, tot aici aveau loc şi execuţiile publice, iar în temniţele acestuia erau torturaţi prizonierii. Sub ochii supuşilor cetăţii a fost ucisă şi frumoasa Barbara Bălaşa, soţia stăpânului castelului din secolul XVl, Petru Torok. Plecat fiind mai mereu cu treburi politice şi militare, Petru Torok a aflat de la un slujitor că frumoasa lui soţie s-ar fi îndrăgostit de căpitanul gărzilor castelului. Frumoasa Barbara a fost executată în curtea Castelului, după ce căpitanul ar fi fost asasinat cu o noapte înainte.
3. Castelul Corvinilor trecut prin perioade destul de lungi în care nu a fost locuit deloc. De exemplu, un inventar care datează de la 1681 arată că, la ac