Diversele copii chinezeşti au rezistat ani de zile pe piaţă şi continuă să facă acest lucru. Totuşi, Samsung nu a avut atât de mult noroc în copierea altor produse şi s-a ales cu o daună de peste un miliard provocată de un proces intentat de Apple. Patentele sunt subiectul fierbinte dintre americani şi sud-coreeni, iar produsele sunt la mijloc.
În primul rând, patentele sunt necesare pentru ca inventatorul a ceva să aibă drept asupra acelui lucru. Deţinătorul patentului îşi poate folosi invenţia după cum doreşte şi le poate cere bani celor care vor să beneficieze după urma acesteia. Acordarea unui patent se face în funcţie de legislaţia naţională, scrie „TechRadar“. Înaintea acordării unui patent, produsul pentru care se doreşte obţinerea acestuia va fi supus anumitor teste pentru a-i fi verificată patentabilitatea.
Biroul European de Patente (EPO) consideră că descoperirile, teoriile ştiinţifice şi soluţiile matematice nu sunt invenţii, astfel că nu acordă patent pentru acestea. SUA şi Europa au două cuvinte pentru a descrie utilizarea unei invenţii: non-obvious şi inventive step sunt termenii pentru care un patent se poate acorda. De exemplu, dacă un pix este folosit la, să zicem, lansarea unui satelit în spaţiu, creatorul va primi patent, pentru că a descoperit altă utilizare pentru un obiect banal.
Durata de viaţă a unui patent se întinde pe aproximativ 20 de ani. Depinde din nou de ţară, dar cam aceasta este media. Perioada poate fi înnoită prin plata unei taxe şi creatorul îşi păstrează drepturile asupra invenţiei sale. În cazul inovaţiilor tehnologice, şi mai precis Apple versus Samsung, acestea sunt catalogate după utilitate şi design. Desigur, pentru a fi un patent utilitar, trebuie să fie într-un fel util. Iar aplicarea pentru un astfel de patent trebuie însoţită de descrierea invenţiei şi desene cu aplicarea acesteia.
Sub plapuma p