Sălajul se numără printre judeţele unde preţurile terenurilor, dar şi cele ale locuinţelor au scăzut în unele cazuri şi cu 50 la sută. Cu toate acestea aproape nimeni nu cumpără.
De la începutul crizei din 2008, preţurile terenurilor s-au ieftinit cu 30-77 la sută în marile oraşe din ţară. Cea mai mare scădere de preţ în cazul terenurilor a fost înregistrată la Iaşi: 77 la sută, arată o analiză a companiei de evaluare Darian, citată de Economica.net. La polul opus, cea mai mică scădere a fost înregistrată în Miercurea Ciuc: 31 la sută. În mai multe oraşe din ţară, precum Constanţa, Râmnicu Vâlcea sau Reşiţa, scăderea înregistrată în perioada 2008-2012 a fost de peste 70 la sută. Anul 2012 a adus noi scăderi, însă mai temperate. Spre exemplu, terenurile din Timişoara şi Galaţi s-au ieftinit cu doar 1 la sută în perioada 2011-2012. Tot scăderi mici de preţuri s-au înregistrat şi la Miercurea Ciuc (2%), Iaşi (3%), Târgu Mureş (3%) şi Bucureşti (4%).În alte oraşe, preţurile la terenuri au înregistrat scăderi de peste 15% în 2012. Este vorba de oraşele Ploieşti (16%), Reşita (16%) şi Alba Iulia (19%). Situaţia din Sălaj nu diferă mult. Şi la noi preţurile au scăzut semnificativ, dar cumpărătorii suntaproape inexistenţi. Mulţi s-au împrumutat pentru a cumpăra terenuri şi pentru a le vinde apoi la preţuri mai mari. Nu au mai apucat pentru a că au apărut problemele economice şi nu au mai primit pe terenuri nici cât au plătit. Iar de aici deja totul este istorie.
Sălajul se numără printre judeţele unde preţurile terenurilor, dar şi cele ale locuinţelor au scăzut în unele cazuri şi cu 50 la sută. Cu toate acestea aproape nimeni nu cumpără.
De la începutul crizei din 2008, preţurile terenurilor s-au ieftinit cu 30-77 la sută în marile oraşe din ţară. Cea mai mare scădere de preţ în cazul terenurilor a fost înregistrată la Iaşi: 77 la sută, arată o analiză