Dacă în privinţa regionalizării toată lumea se declară de acord, spiritele se încing când vine vorba de stabilirea capitalelor de regiuni. Cum în schiţele noii legi se vorbeşte de aceleaşi opt regiuni, dar de alte centre administrative, primarii au început deja să-şi facă reclamă pentru a convinge că oraşele lor trebuie să fie cele alese.
Situaţia pare tranşată în cazul Bucureştiului, Clujului, Craiovei şi Timişoarei, care în toate variantele vehiculate până acum vor fi centrele regiunilor Bucureşti-Ilfov, Nord-Vest , Sud-Vest şi Vest. Bătălia în Regiunea Centru se dă între Braşov şi Alba Iulia, pentru Nord-Est sunt luate în calcul Piatra Neamţ şi Iaşi, în Sud Călăraşi şi Ploieşti, iar în Sud-Est Constanţa şi Brăila.
Scripcaru: "La Alba te duci doar dacă ai treabă"
În Regiunea Centru, care va cuprinde judeţele Alba, Braşov, Covasna, Harghita, Mureş şi Sibiu, cele două variante pentru capitala regională sunt Alba Iulia şi Braşov. Primarii, amândoi de la PDL, se luptă pentru oraşul lor. George Scripcaru mizează pe faptul că marele avantaj al Braşovului este că se află în centrul ţării. Mircea Hava susţine că "de la Alba Iulia se trage România", acest simbol calificând-o pentru a fi capitală de regiune.
"Regionalizarea este un lucru bun pentru România. Cine spune că nu Braşovul trebuie să fie capitală regională nu e realist. Braşovul este un motor de dezvoltare economică, este principalul judeţ, cu un potenţial imens, are influenţă. Dacă vrei să te duci de la Bucureşti la Alba, trebuie să treci prin Braşov. Dacă vrei să o iei invers, tot prin Braşov trebuie să te duci, la Alba te duci doar dacă ai treabă. Braşovul e în centrul ţării, e o intersecţie, aici bat toate vânturile", a declarat primarul Braşovului, George Scripcaru, contactat de gândul.
Suţinându-şi oraşul pe care îl conduce de 16 ani, Mircea Hava spune totuşi că vrea să evi