Ţăranii din judeţul Gorj nu vor să îşi autorizeze produsele tradiţionale pe care le scot la vânzare. Chiar dacă produc marfă de o calitate bună ce ar putea fi promovată şi dincolo de graniţele judeţului, fie din cauza costurilor sau din comoditate, gospodarii aleg să îşi vândă marfa în pieţe sau la colţuri de stradă, amortizând poate doar costul producţiei. Produsele sunt vândute pe piaţă
Deşi în judeţul Gorj avem brânză şi lapte de calitate din Novaci, nici un ţăran nu doreşte să exceleze în domeniu, iar marfa lui să ajungă să fie scoasă la vânzare în magazinele din ţară sau chiar din străinătate. Cei mai mulţi fermieri preferă să meargă la piaţa ca producători particulari. ”Noi facem activitate cu specific gorjenesc dar asta nu înseamnă că produsele sunt acreditate tradiţional. În cadrul acelor târguri tradiţionale, care încep să prindă contur şi la Târgu-Jiu, avem agricultori acreditaţi. Şi noi avem o brânză de calitate la Crasna, la Novaci, dar nimeni nu vrea să îşi acrediteze acest brand. Este greu să obţină autorizaţia pentru că înseamnă multă muncă în spate, certificarea calităţii produsului, analize de laborator şi probabil principalul motiv pentru care nu există solicitări sunt costurile acestei acreditări”, a informat Ion Iliuţă, directorul DSV Gorj. Ţuica de Negomir, la un pas de brand
Acum un an a existat o singură solicitare din partea unui gorjean care dorea să obţină brand pe ţuica de Negomir. Din păcate, nici acesta nu a mers mai departe aşa că în judeţul nostru nici un produs tradiţional nu este autorizat.
Ţăranii din judeţul Gorj nu vor să îşi autorizeze produsele tradiţionale pe care le scot la vânzare. Chiar dacă produc marfă de o calitate bună ce ar putea fi promovată şi dincolo de graniţele judeţului, fie din cauza costurilor sau din comoditate, gospodarii aleg să îşi vândă marfa în pieţe sau la colţuri de stradă, amortizând