În Franţa, scandalul cărnii de cal a ajuns să fie evocat de cele mai înalte autorităţi ale statului. Preşedintele François Hollande a estimat că trebuie date sancţiuni administrative şi penale dacă se dovedeşte că s-a acţionat cu rea credinţă.
O reuniune de criză are loc la Paris în prezenţa ministrului agriculturii, ai responsabililor cu protecţia consumatorului şi ai industriei agroalimentare cărora li s-au alăturat reprezentanţii fabricanţilor de carne. În provincie, inspectorii de la agenţia de represiune a fraudelor au vizitat luni sediile celor două firme citate în acest dosar, Comigel de la Metz şi Spanghero din sudul Franţei.
Asociaţiile de consumatori din Franţa care au şi ele întâlnire luni seară cu miniştrii de resort, au denunţat de partea lor "un scandal demn de Evul Mediu". Colegul nostru Vasile Damian a stat de vorbă prin telefon cu un crescător de vite şi producător de carne independent.
Jérôme Darras şi fratele său Thibault sunt în fruntea unei exploatări agricole din departamentul Dordogne. Au în grijă aproape 500 de bovine de rasă "limousine" - extrem de gustoasă - şi cultivă circa 440 de hectare. Cei doi fraţi nu au decât un angajat si la nevoie, apelează la sezonieri. Carnea pe care o pregătesc si o comercializează nu trece prin niciun intermediar, ajunge direct la consumator. Ce părere are Jérôme Darras despre acest scandal? Ascultaţi un interviu de Vasile Damian. Jérôme Darras, intervievat de Vasile Damian
În Franţa, scandalul cărnii de cal a ajuns să fie evocat de cele mai înalte autorităţi ale statului. Preşedintele François Hollande a estimat că trebuie date sancţiuni administrative şi penale dacă se dovedeşte că s-a acţionat cu rea credinţă.
O reuniune de criză are loc la Paris în prezenţa ministrului agriculturii, ai responsabililor cu protecţia consumatorului şi ai industriei agroalimentare cărora li s