Echipa procurorilor DNA conduce cu 2-0, iar meciul se apropie de fluierul final al judecătorilor. După o partidă ce durează de şase ani, echipa lui George Copos pare la capătul puterilor, dar nu renunţă la luptă. Mai poate omul de afaceri să întoarcă rezultatul celei mai importante confruntări din viaţa sa?
Cifra 13 din 2013 face ravagii printre oamenii de afaceri români, mulţi ajungând în acest an fatidic în fazele finale ale unor procese tergiversate până acum. „Eu, personal, n-am nicio o problemă să merg la închisoare dacă aşa hotărăşte justiţia“. Cuvintele îi aparţin unuia dintre cei mai cunoscuţi oameni de afaceri locali, o prezenţă constantă în TOP 300 Capital, patron de club de fotbal şi fost vicepremier al Guvernului - George Copos.
La finalul anului trecut, Curtea de Apel l-a condamnat la 5 ani de închisoare cu executare în celebrul dosar al „transferurilor“, după ce în instanţa de fond fusese achitat. Recursul la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie se judecă astăzi şi e foarte posibil ca omului de afaceri să-i fie puţin „îndulcită“ pedeapsa. Doar că George Copos are nevoie ca de aer de o achitare în acest proces, pentru a se îndepărta de posibilitatea descrisă chiar de el. Spuneţi-i cum vreţi, coincidenţă nefericită, soartă, conspiraţie, ghinion, dar, în urmă cu nici două săptămâni, Copos a mai fost condamnat la 4 ani de închisoare cu executare, în prima instanţă, într-un alt dosar, „Loteria“, la fel de celebru. Karma proastă şi Codul penal îl pun pe Copos într-o poziţie extraordinar de dificilă. Dacă e condamnat definitiv în „dosarul transferurilor“, chiar şi la o pedeapsă cu suspendare, judecătorii din celălalt dosar au aproape exclusiv opţiunea de a-l condamna la închisoare cu executare, spun avocaţii consultaţi de Capital. Pentru că în ambele dosare este vorba, printre altele, despre aceeaşi infracţiune, evaziune fiscală, astfel încât p