De-a lungul timpului, multi oameni au accepat provocarea de a cladi o asezare umana acolo unde natura se aratase potrivnica. Conditii de trai neprielnice, temperaturi extreme sau pericole iminente - pe toate le-a infruntat omul, incercand sa-si demonstreze ca poate fi el insusi un creator.
Conform Listverse, cele mai multe astfel de regiuni "neconcepute" pentru locuit poarta si astazi acest stigmat, avand din ce in ce mai putini locuitori, in ciuda indraznelii omului.
Cook, Australia
Orasul Cook a fost construit in 1917, ca statie de cale ferata pentru trenurile ce aveau nevoie sa alimenteze. Statia se afla la 826 km de cel mai apropiat oras, Port Augusta, pe cea mai luna portiune de cale ferata din lume. Toate incercarile de a dezvolta orasul, inclusiv plantarea copacilor, a fructelor si a legumelor, au fost sortite esecului.
Astazi, orasul mai are doar 4 locuitori care supravietuiesc exclusiv cu proviziile aduse cu trenul.
La Rinconada, Peru
Orasul minier construit deasupra unui ghetar se afla la cea mai mare altitudine din lume (5.100 de metri deasupra nivelului marii). Cei care doresc sa ajunga in La Rinconada trebuie sa infrunte conditiile de inghet si drumurile periculos de inguste. Cu toate astea, mirajul aurului atrage anual numerosi turisti din toate colturile Americii de Sud.
Motuo, China
In partea de sud a muntilor Himalaya se afla o regiune izolata, de aproximativ 30.550 km patrati. Desi acum 30 de ani s-a inceput construirea unei autostrazi intre Motuo si cel mai apropiat oras, alunecarile de teren au facut imposibila continuarea proiectului. Asadar, astazi faci aproape 4 zile pana in aceasta zona.
Atunci cand recoltele nu sunt suficient de bogate, cei aproximativ 10.000 de locuitori, membri ai triburilor Menba si L