Peste 1,9 milioane de lei este suma totală pe care o vor primi salariaţii fostului Complex Energetic Rovinari după ce liderii de sindicat au fost de acord cu administraţia companiei energetice şi le-au tăiat unele drepturi, în martie 2011. La finele anului trecut, conducerea Complexului Energetic Oltenia a avizat favorabil propunerea sindicatelor de stingere a litigiilor, care au fost generate de această măsură, pe cale amiabilă, urmând ca salariaţii să primească banii în trei tranşe.
Unele surse din sistemul energetic afirmă că îngăduinţa sindicatelor a fost determinată de faptul că sumele exorbitante pe care compania energetică ar fi urmat să le plătească drept cheltuieli de judecată puteau fi reţinute ca prejudiciu în cazul unor reclamaţii penale îndreptate împotriva iniţiatorilor acţiunilor în instanţă.
Tribunalul Gorj a dejucat planul „devoratorilor” de cheltuieli de judecată
Complexul Energetic Oltenia a fost chemat în judecată de către Sindicatul Minerul EMC Rovinari Pinoasa precum şi de unii salariaţi pentru a fi obligat la plata unor drepturi băneşti reprezentând sporul la salariu pentru munca prestată în zilele de sâmbătă şi duminică, pe o perioadă de zece luni din anul 2011. Această situaţie a fost cauzată de un Act Adiţional la Contractul Colectiv de Muncă al fostului CE Rovinari, prin care liderii de sindicat Marin Golea, Constantin Mitrescu, Filip Cioplea şi alţii de comun acord cu administraţia companiei din acea vreme, reprezentată de directorul Tiberiu Trotea, au renunţat la unele sporuri în intervalul martie-decembrie 2011.
După o perioadă, pe rolul Tribunalului Gorj au fost înregistrate 14 dosare a câte 100 de petenţi fiecare, un dosar cu 46 de petenţi, aceştia fiind, culmea, reprezentaţi de Sindicatul „Minerul” Rovinari, şi alte 71 de dosare în care salariaţii au formulat cereri individuale, având ca obiect sporul