Trei abatoare din Prahova sunt autorizate să sacrifice cai, însă în 2012 şi 2013 doar unul a sacrificat cabaline, vânzând carnea către firme din România şi Bulgaria, în timp ce în Braşov există două astfel de abatoare, unde în ultimele zile au fost făcute verificări fără a fi descoperite nereguli, conform Mediafax. Potrivit datelor furnizate de şeful DSVSA Prahova, în anul 2012 acest abator a sacrificat 559 de cai, fiind obţinută o cantitate de 174,71 de tone de carne. Din această cantitate, 30,2 tone au fost exportate către două firme din Bulgaria, 122,75 tone au fost trimise către o firmă din Braşov, iar restul a ajuns la două grădini zoologice din România. În acest an, acelaşi abator a sacrificat 26 de cai, obţinând 4,36 tone de carne. În judeţul Braşov există două abatoare autorizate pentru sacrificarea cailor, a declarat directorul Direcţiei Sanitar-Veterinară şi pentru Protecţia Alimentelor Braşov, Dorin Enache, precizând că acestea au toate avizele în regulă. Dorin Enache a mai spus că cele două abatoare au fost verificate, începând de sâmbătă şi până luni, şi că nu s-a constatat nicio încălcare a legislaţiei. El a refuzat să menţioneze ţările în care aceste abatoare au exportat carne de cal. Cantităţi importante de carne de cal - până la 100 la sută - au fost descoperite în Marea Britanie în carne pentru friptură, apoi în lasagna şi spaghete bolognese care ar fi trebuit să conţină vită. Ministrul Agriculturii, Daniel Constantin, a declarat, că din România nu a fost exportată carne de cal greşit etichetată, autorităţile verificând cele două abatoare menţionate de firma franceză, dar suspiciunile nu s-au confirmat.
Trei abatoare din Prahova sunt autorizate să sacrifice cai, însă în 2012 şi 2013 doar unul a sacrificat cabaline, vânzând carnea către firme din România şi Bulgaria, în timp ce în Braşov există două astfel de abatoare, unde în ultimele zile au