Ţinând cont că temperaturile au tot variat în ultimele zile, din cauza îngheţului şi a dezgheţului, dar mai ales din cauza sării aruncate pentru deszăpezire, asfaltul a început să se macine chiar şi pe unele străzi asfaltate nu de foarte mult timp. Viceprimarul Adrian Atomei a precizat că această problemă a fost ridicată deja de către consilierii locali, care vor lua la puricat toate contractele de garanţie.
„În urmă cu doi, trei ani, când eram în opoziţie reclamam faptul că erau pachete întregi de străzi care aveau acelaşi termen de garanţie, chiar dacă lucrările fuseseră finalizate la termene diferite. Vom discuta toate aceste contracte şi vom vedea ce îmbunătăţiri putem să aducem”, a asigurat Atomei.
Acesta a precizat că edilii vor fi foarte exigenţi în ceea ce priveşte aplicarea prevederilor contractuale, iar pe străzile care sunt încă în garanţie constructorii vor trebui să intervină în cel mai scurt timp posibil, pe banii lor, pentru a repara carosabilul. Cele mai multe gropi au apărut pe B-dul Saturn, pe mai multe străzi din Bartolomeu, dar şi pe bretelele de legătură cu ocolitoarea, dinspre DN 11, însă, această şosea se află acum în administrarea Companiei Naţionale de Autostrăzi şi Drumuri Naţionale (CNADNR). Pe tronsoanele unde gropile reprezentau un pericol în trafic s-a aplicat metoda de „asfaltare la rece”, însă aceste plombe au o durată de viaţă destul de scurtă.
La gropile produse din cauza sării şi a vremii nefavorabile se adaugă însă, şi unele gropi făcute de reţelişti şi apoi abandonate, sau plombările făcute de mântuială după astfel de intervenţii, ce au dus la denivelarea carosabilului.
Ţinând cont că temperaturile au tot variat în ultimele zile, din cauza îngheţului şi a dezgheţului, dar mai ales din cauza sării aruncate pentru deszăpezire, asfaltul a început să se macine chiar şi pe unele străzi asfaltate nu de foarte mu