Oamenii de la tara inca se hranesc asa cum au vazut de mici, acasa, la parinti si bunici. Si, oricat ar fi de ger, iau la picior drumurile lungi si inzapezite sau ii vezi in curtea casei spargand lemne.
Culmea e ca acesti oameni nu racesc, nu fac gripa decat foarte rar, si atunci fac forme usoare, fara complicatii, si se vindeca repede, acest lucru datorandu-se alimentelor pe care le consuma, alimente care incalzesc interiorul corpului, pun sangele in miscare si dau putere.
Este vorba, in primul rand, de ceapa si usturoi, cele doua condimente medicament care, consumate crude, mai ales iarna, nu lipsesc niciodata de la masa gospodarului.
Oamenii de la tara nu cunosc compozitia cepei si usturoiului, nu stiu ca acestea au antibiotice in compozitie. Ei stiu doar ca ceapa si usturoiul le fac bine, le dau putere si-i ajuta sa se mentina sanatosi.
Multi oameni consuma la masa ardei iute, nu numai la ciorbe, ci si la sarmale, tocanite ori in salate. Capsaicina din compozitia ardeiului iute, substanta care ii ofera gustul iute, intepator, pune rapid sangele in miscare, stimuland circulatia. Tot capsaicina este aceea care accelereaza metabolismul prin arderea intensa a grasimilor, ajutandu-te sa nu te ingrasi.
Hreanul, o leguma condiment poate mai putin folosita, este, de asemenea, un antibiotic natural puternic, care incalzeste interiorul organismului si pune sangele in miscare. Hreanul se consuma, de regula, sub forma de salata, langa friptura de purcel, mancare de cartofi sau de fasole.
Venit acasa infrigurat si poate de la drum lung strabatut pe jos, prin ninsoare si vant, nu-ti doresti nimic altceva decat o bautura calda si dulce care sa te incalzeasca. Daca esti un bun gospodar si ai o bucatarie bine aprovizionata, atunci un ceai energizant, din fructe de padure bogate in vitamina C, e tot ce poate fi