Un liceu cu o tradiţie de 42 de ani riscă să fie desfiinţat, din cauza numărului mic de elevi, dar şi a dispariţiei marilor unităţi de exploatare a lemnului. Este vorba de fostul Grup Şcolar Forestier „G.G. Longinescu”, acum liceu tehnologic. În prezent, liceul este „la mâna grădiniţelor“, fiindu-i arondate două astfel de unităţi pentru a nu-şi pierde personalitatea juridică. La începutul anilor ’90, liceul avea peste două mii de elevi, dar numărul acestora a scăzut de la an la an.
În ultimii ani, elevii care au terminat ciclul gimnazial s-au orientat către alte licee decât „G.G. Longinescu”, pentru că profilul forestier nu le oferă şanse prea mari pe piaţa muncii. Aşa se face că în anul şcolar 2012-2013, la Liceul Tehnologic „G.G. Longinescu” a fost înfiinţată o singură clasă a IX-a, deşi în anii anteriori erau câte două. Pentru anul şcolar următor, conducerea liceului a cuprins în planul de şcolarizare două clase a IX-a, pentru profilele protecţia mediului şi ştiinţe ale naturii. De asemenea, se doreşte înfiinţarea unei clase de seral. Rămâne de văzut însă, dacă până la toamnă creşte şi interesul elevilor pentru acest liceu.
„Principalul motiv pentru care nu mai avem elevi este acela că scade numărul elevilor absolvenţi de clasa a VIII-a. Nu am mai avut de vreo 3 ani cifra maximă la clasa a IX-a, adică 28 de elevi. Am mers cu 22, maxim 25 de copii la clasa a IX-a. Am continuat să ne păstrăm tradiţia în domeniul prelucrării lemnului şi fabricării lemnului, de aceea pentru treapta superioară de liceu, clasa a XI-a şi a XII-a, dar şi la seral, avem specializarea designer mobilă şi amenajări interioare. Este o meserie frumoasă, atrăgătoare, dar ca finalizare, oferta pieţei muncii în acest domeniu este mică. De aceea, cei mai buni copii pe care i-am avut au mers mai departe în învăţământul superior. A doua specializ