În anul 1140, Sfântul Malachia a făcut o profeție cu privire la succesiunea papilor Bisericii Romano-Catolice. Sursa: Reuters
Mai exact, acesta a dat un motto pentru fiecare dintre viitorii papi, iar cei care au studiat această profeție spun că s-au găsit potriviri între respectivele cugetări și cei care au fost aleși pontifi. Dacă ar fi să ne luăm după acest mit, asta înseamnă că Benedict al XVI-lea este penultimul dintre cei 112 papi.
Dacă la cei 111 sunt motto-uri scurte în limba latină, de 2-3 cuvinte, la ultimul e aproape o descriere: „În timpul ultimei persecuții a Sfintei Biserici a Romei va domni Petru Romanus, care își va conduce turma printre numeroase încercări. După ce aceste încercări vor fi trecut, Cetatea Celor Șapte Coline (Roma) va fi distrusă și temutul judecător își va judeca poporul”. Astfel, profeția Sfântului Malachia spune că viitorul papă după Benedict al XVI-lea ar putea fi martorul sfârșitului lumii.
De exemplu, în profeția Sfântului Malachia, primul papă din cei 112 este Celestin al II-lea (8 octombrie 1143 – 1144). Acesta are motto-ul „Ex Castro Tiberi” (trad. Din Castel de pe Tevere) și ar face referire la locul natal al acestui papă.
Venind în vremurile noastre, la Papa Ioan Paul I (1978) apare „De meditate lunae” (trad. „De la jumătatea lunii”). Această deviză ar putea avea legătură cu faptul că acest papă, care a murit la doar câteva săptămâni după ce a preluat investitura, ar fi fost născut în dioceza Belluno („Luna frumoasă”), a fost ales la jumătatea unei luni, a domnit aproximativ o lună și a murit la jumătatea celeilalte.
La Papa Ioan Paul al II-lea apare „De labore solis” (trad. „Lucrarea Soarelui” sau „De eclipsă solară”), iar legătura ar fi aceea că acesta a venit pe lume într-o zi cu eclipsă de Soare, pe 18 mai 1920 și a fost înmormântat tot în timpul unei eclipse de soare.
De asemenea, Benedict a