De la sfîrșitul anului trecut, odată cu intrarea în reabilitare a blocului alimentar, mâncarea bolnavilor de la Spitalul Municipal de Urgență Roman este gătită la cantina Liceului Tehnologic “Vasile Sav”.
Pentru fiecare meniu zilnic preparat la această cantină, meniu care cuprinde trei mese pe zi, instituția sanitară plătește 1,7 lei pentru folosirea utilajelor, transportul hranei până la spital și utilitățile. În funcție de afecțiuni, bolnavii au o alocație zilnică de hrană cuprinsă între 9 și 15 lei.
“Toate alimentele sunt cumpărate de către spital, dar, din cauza renovării blocului alimentar, am apelat la această soluție temporară. Cantina respectivă era singura care îndeplinea condițiile noastre. Numărul de meniuri zilnice variază în funcție de numărul de bolnavi internați. De exemplu, în luna decembrie am avut foarte puțini bolnavi internați, iar cheltuielile cu hrana bolnavilor au fost mai mici. Pentru fiecare meniu preparat, noi plătim o taxă de 1,7 lei, pentru folosirea utilajelor și utilităților. În funcție de recomandările dieteticianului, într-o zi se poate ajunge și la 100 de meniuri pe zi“, a precizat economist Leonard Achiriloaei, director financiar-contabil al spitalului.
De la sfîrșitul anului trecut, odată cu intrarea în reabilitare a blocului alimentar, mâncarea bolnavilor de la Spitalul Municipal de Urgență Roman este gătită la cantina Liceului Tehnologic “Vasile Sav”.
Pentru fiecare meniu zilnic preparat la această cantină, meniu care cuprinde trei mese pe zi, instituția sanitară plătește 1,7 lei pentru folosirea utilajelor, transportul hranei până la spital și utilitățile. În funcție de afecțiuni, bolnavii au o alocație zilnică de hrană cuprinsă între 9 și 15 lei.
“Toate alimentele sunt cumpărate de către spital, dar, din cauza renovării blocului alimentar, am apelat la această soluție tempo