Administraţia judeţului atras, în 2012, aproape 44 milioane de lei, prin proiectele derulate din fonduri europene nerambursabile. Potrivit preşedintelui Consiliului Judeţean Sălaj, Tiberiu Marc, este vorba despre şase proiecte: Reabilitarea corpurilor A şi B ale Spitalului Judeţean de Urgenţă Zalău; Sistemul de management integrat al deşeurilor în judeţul Sălaj; Restaurarea patrimoniului istoric şi cultural al Consiliului Judeţean – clădirile Centrului Militar Judeţean; Muzeul Judeţean de Istorie Zalău şi Galeriile de Artă “Ioan Sima”; Reabilitarea drumului Ciucea-Vârşolţ; Rebilitarea drumului judeţean DJ108A: DN1F Românaşi Creaca – Jibou – Benesat şi Circuitul bisericilor de lemn din Transilvania de Nord – Judeţul Sălaj.
“În 2012, ne-am axat în principal pe investiţii, pe dezvoltarea infrastructurii şi a serviciilor. Investiţiile importante au fost finalizate în principal din fonduri europene, cel mai aplu proiect fiind cel de reabilitare a patrimoniului cultural”, a explicat Marc.
Acesta a mai spus că sumele atrase în Sălaj puteau fi mai mari, dacă s-ar fi realizat toate cheltuielile previzionate. “Am cheltuit mai puţin decât ne-am propus. O parte din cheltuielile din fondul de dezvoltare nu au fost realizate, întrucât proiectele nou începute nu au fost derulate într-un ritm susţinut”. În acest sens, preşedintele CJ Sălaj a dat ca exemplu proiectul circuitul castrelor, unde s-a întârziat în semnarea contractului de finanţare, şi proiectul de management integrat al deşeurilor, unde au existat întârzieri în contractarea lucrărilor.
Banii proveniţi din derularea proiectelor cu finanţare europeană reprezintă aproape un sfert din bugetul anual al CJ Sălaj, în condiţiile în care acesta a fost, în 2012, de circa 166 milioane de lei.
Andreea Vilcovschi
comments
Administraţia judeţului atras, în 2012, aproape 44 milioane de lei, prin p