Doar patru cai au fost sacrificaţi în abatoarele vrâncene în cursul anului 2012, arată o verificare a medicilor veterinari din Vrancea. Directorul executiv al Direcţiei Sanitar Veterinare şi pentru Siguranţa Alimentelor, Necula Botezatu, a declarat că este vorba despre abatorul Luky Comprod din Homocea, unde au fost sacrificate două cabaline în luna mai şi câte un cal în lunile iunie şi noiembrie. Însă cadavrele animalelor au fost incinerate potrivit legislaţiei. „Cele patru cabaline au fost sacrificate ca urmare a diagnosticării cu anemie infecţioasă, după care au fost incinerate cu respectarea Ordinului 80 din 2005 al Autorităţii Naţionale Sanitar Veterinare şi pentru Siguranţa Alimentelor“, a afirmat directorul Botezatu.
La Romcarm Prod Distribution Adjud, o unitate de tranşare independentă, nu a fost tranşat niciun lot de carne de cal în cursul anului 2012 şi nici nu s-au expediat cărnuri tranşate către spaţiul comunitar.
Verificările au fost declanşate de autorităţile sanitar veterinare după ce autorităţile din Marea Britanie au descoperit carne de cal în loc de vită în lasagna, iar pe lista furnizorilor au fost indicate abatoare din România. Această fraudă cu carne de cal ar putea data “din luna august 2012”, a adăugat Findus de la Londra, citând o scrisoare din partea furnizorului său francez Comigel.
Doar patru cai au fost sacrificaţi în abatoarele vrâncene în cursul anului 2012, arată o verificare a medicilor veterinari din Vrancea. Directorul executiv al Direcţiei Sanitar Veterinare şi pentru Siguranţa Alimentelor, Necula Botezatu, a declarat că este vorba despre abatorul Luky Comprod din Homocea, unde au fost sacrificate două cabaline în luna mai şi câte un cal în lunile iunie şi noiembrie. Însă cadavrele animalelor au fost incinerate potrivit legislaţiei. „Cele patru cabaline au fost sacrificate ca urmare a diagnostică