Ministrul Agriculturii, Daniel Constantin, a declarat luni, într-o conferinţă de presă, că nu există probe sau indicii că falsul privind etichetarea cărnii de cal s-ar fi produs pe teritoriul României.
"Nu există niciun indiciu care să confirme că etichetarea greşită ar fi avut loc în România, la unităţi sau pe teritoriul României", a spus Constantin.
În România există 35 de abatoare autorizate pentru sacrificare cabaline, însă, potrivit afirmaţiilor ministrului Agriculturii, doar două unităţi au fost anunţate de partea franceză ca posibil implicate, o unitate din Botoşani şi una din Braşov.
Agenţia Britanică pentru Siguranţă Alimentară (FSA) a anunţat joi că a descoperit că lasagna marca Findus, care ar trebui să conţină carne de vită, conţinea în anumite cazuri chiar 100% carne de cal, iar acest produs era fabricat de compania franceză Comigel.
Preşedintele companiei franceze Comigel, Erick Lehagre, a anunţat vineri că produsul, respectiv carnea de cal folosită în lasagna considerată de vită, provenea de la un producător român. De asemenea, grupul agroalimentar suedez Findus a acuzat sâmbătă furnizorul de carne pentru lasagna, societatea franceză Spanghero, că a livrat carne de cal din România cu menţiunea "carne de vită".
Sursa: Agerpres