În vârstă de 85 de ani, Papa Benedict XVI şi-a anunţat demisia. „Şoc şi groază!”, după cum titrează unii reprezentanţi ai mass-media din România. Papa Benedict XVI i-a urmat la şefia Vaticanului celebrului papă polonez Ioan Paul II.
După cum se ştie din Biserica Catolică nimeni nu iasă decât cu picioarele înainte (la fel ca şi în mafie). Sistemul catolic e astfel făcut încât nimeni nu se poate retrage, nimeni nu poate demisiona de la vârful Bisericii. Iată totuşi că Papa Benedict XVI a făcut-o, şi-a dat demisia, lăsând libere jocurile de putere de la Vatican. Riguros, bine organizat, Benedict şi-a anunţat demisia nemţeşte, programată la o zi şi o oră anumită (28 februarie 2013, ora 00.00). Nimic nu e lăsat la voia întâmplării.
Ultima demisie de la vârful Bisericii Catolice s-a înregistrat în anul 1415, fiind semnată de Papa Gregorie XII. S-au scurs aproape 700 de ani de când în Biserica lui Petru şi Pavel nu s-a mai înregistrat o asemenea demisie la nivel înalt…
Germanul Benedict a slujit aproape 8 ani Biserica Catolică din cea mai înaltă poziţie. Ajuns la o vârstă venerabilă (85 de ani) Papa Benedict şi-a anunţat public motivele demisiei – cele oficiale, pentru că de fapt altele par să fie adevăratele raţiuni: Papa Benedict XVI a spus că puterile nu-i mai permit să-şi îndeplinească îndatoririle, dar probabil că bătrânul papă german s-a săturat să fie băgat în faţă, să fie folosit ca paravan, deşi în umbră stau tot felul de grupuri de interese.
Cine va fi papă după Benedict? Greu de spus, dar dacă ne uităm la ţările cele mai puternice economic în sec. XXI (China şi SUA) n-ar fi de mirare ca din anul 2013 să avem la Vatican să avem un papă american (eventual de culoare) sau asiatic.
Astrologii susţin că 2013 va fi Anul Şarpelui Negru de Apă, un an plin de schimbări, dezastre şi nenorociri. La Vatican se înregistrează prima mare schim