Consiliul Local al Sectorului 3 a aprobat un proiect de hotărâre care prevede ridicarea, transportul şi depozitarea maşinilor parcate neregulamentar pe raza sectorului.
De acest serviciu privind ridicarea maşinilor urmează să se ocupe o firmă privată care va fi aleasă de Primărie în urma unei licitaţii. Firma aleasă va semna un contract pe cinci ani cu autorităţile şi va lucra non-stop, şapte zile pe săptămână.
Conform studiului realizat de Primăria Sectorului 3, se aşteaptă să fie ridicate minim 20 de maşini pe zi, ceea ce înseamnă 600 de maşini pe lună. Pentru a-şi recupera autoturismele, proprietarii vor fi nevoiţi să plătească 607 lei fără TVA, pe lângă amenda pentru parcarea ilegală.
În acest caz, activitatea de ridicare a maşinilor parcate neregulamentar va genera la bugetul local venituri lunare de 364.163 de lei în primul an şi 4.823.618 în al cincilea an, ceea ce în total înseamnă 23 de milioane de lei. Din aceşti bani, administraţiei locale îi vor reveni sub formă de redevenţă aproximativ 43.700 de lei în primul an şi respectiv 48.236 de lei în al cincilea an.
În cadrul şedinţei, reprezentanţii administraţiei locale nu au oferit detalii referitoare la data exactă în ceea ce priveşte ridicarea propriu-zisă a maşinilor.
Reprezentanţii PDL împotriva proiectului
Acest proiect de ridicare al maşinilor a fost contestat de unii consilieri din partea PDL, care au acuzat lipsa de transparenţă a administraţiei locale. „Niciunul dintre punctele aflate azi pe ordinea de zi nu s-a aflat în dezbatere publică, aşa cum cere legea transparenţei decizionale. Prin urmare, ele vor fi atacate luni la Prefectură”, a anunţat consilierul local, Victor Tărtăcuţă, fost viceprimar al Sectorului 3 în mandatul fostului primar democrat-liberal, Liviu Negoiţă.
Totodată, consilierul PDL, a susţinut că şoferii vor fi din nou ţinta abuzurilor practi