Cu ocazia praznicului Sfântului Mucenic Haralambie, care este şi hramul Bisericii Harşu din Craiova, slujba Sfintei Liturghii a fost săvârşită de ÎPS Irineu.
Din acest an, Biserica Harşu are capelă mortuară, bibliotecă şi un mic muzeu. “Momentele liturgice s-au încheiat prin săvârşirea unei slujbe de Parastas pentru ctitorii şi binefăcătorii sfântului locaş şi o slujbă de sfinţire a noului aşezământ bisericesc, ridicat în curtea sfântului locaş, o clădire modernă care cuprinde un paraclis mortuar, bibliotecă, clopotniţă şi cancelarie eparhială, un mic muzeu care conţine documente bisericeşti şi obiecte de cult, construite cu sprijinul enoriaşilor din această parohie, sub coordonarea părinţilor slujitori, preoţii Viorel Dică şi Picu Ocoleanu. Pentru osteneala depusă şi sprijinul acordat la finalizarea acestor lucrări, binefăcătorii şi miluitorii sfântului lăcaş au primit din partea Centrului Eparhial gramate de mulţumire, pecetluite cu semnătura IPS Mitropolit Irineu”, se arată într-un comunicat de presă al Mitropoliei Olteniei.
Biserica Harşu este situată în apropierea pieţei centrale din Craiova, fiind cunoscută după numele ctitorului ei, Aşu Sîn Traian Ot Vrast, cel care a ridicat-o în perioada 1802-1806. În preajma anului 1800, Aşu avea în antrepriză târgul săptămânal al oraşului, care se întindea pe terenul dintre biserică şi locul pe care este construit astăzi Penitenciarul şi fostul Regiment 26 Rovine. De aceea, în catagrafia bisericilor oraşului Craiova din anii 1813-1815, biserica este înscrisă sub numele „Ot Oborul Târgului“, adică „de afară”. În cei peste 200 de ani de existenţă, sfântul locaş a cunoscut mai multe reparaţii şi renovări, ultima fiind încheiată în 2008, la 7 septembrie, când a fost resfinţită de IPS Mitropolit Irineu. Cu ocazia praznicului Sfântului Mucenic Haralambie, care este şi hramul Bisericii Harşu din Craiova, slujba Sfintei