Toate unităţile de învăţământ din judeţ şi Inspectoratul Şcolar Judeţean trebuie să îşi schimbe din nou sigiliile şi plăcuţele cu denumirea instituţiei, deoarece Ministerul Educaţiei Cercetării Tineretului şi Sportului şi-a schimbat denumirea, devenind Ministerul Educaţiei Naţionale. Schimbarea are loc la câteva luni după ce unităţile de învăţământ au intrat în posesia unor noi sigilii şi plăcuţe, după ce le-au fost schimbate denumirile. Fosta conducere a Ministerului Educaţiei a emis un ordin, în primăvara anului trecut, potrivit căruia grupurile şcolare luau denumirea de licee tehnologice, iar şcolile cu clasele I-VIII deveneau Şcoli Gimnaziale.
Fiecare unitate de învăţământ cu personalitate juridică va primi în folosinţă o singură ştampilă. „Ar fi indicat să schimbe plăcuţele, dar există posibilitatea doar să le modifice. Fiecare unitate cu personalitate juridică plăteşte la Inspectoratul Şcolar contravaloarea sigiliilor”, a precizat inspectorul şcolar general Vasilica Zaharia. Pentru achiziţia unei ştampile personalizate trebuie plătită suma de 88 lei. Până ce noile sigilii vor intra în posesia unităţilor de învăţământ, vor putea fi folosite cele vechi.
Directorii unităţilor de învăţământ spun că se aşteptau la aceste modificări, însă, spun ei, nu este normal să fie puşi mereu pe drumuri şi pe cheltuieli. „Nu este pentru prima dată când se întâmplă acest lucru. Am schimbat şi în toamnă plăcuţa cu titulatura şcolii, din Şcoala cu clasle I-VIII în Şcoală Gimnazială. Tot în toamnă a fost schimbată şi ştampila. Acum se va relua procedura. Ce să facem, ne plimbăm pe drumuri cu astfel de lucruri. Mi se pare normal să rămână titulatura Ministerul Educaţiei Naţionale, aşa cum a mai fost odată şi să nu se mai schimbe niciodată”, a spus profesorul Ion Purdel, directorul Şcolii Găgeşti-Boloteşti.
Această unitate de învăţământ are în subordine nouă şc