Profitul net al Băncii Transilvania a crescut în 2012 cu 40% faţă de cel din anul precedent, ajungând la 320,43 milioane lei, în timp ce profitul brut s-a ridicat la 340,76 milioane lei, conform unui comunicat al băncii.
'Suntem mulţumiţi de rezultatele financiare din anul care a trecut, mai ales că au fost obţinute în pofida unei volatilităţi pronunţate şi a multiplelor incertitudini a mediului economic local şi european. Creşterea numărului de clienţi activi, corelată cu maxime istorice ale numărului de operaţiuni şi ale unor performanţe bune pe unele dintre liniile noastre de business, au dus la consolidarea puternică a poziţiei noastre pe piaţă. Vom propune acţionarilor noştri capitalizarea profitului obţinut pentru a putea continua creşterea băncii şi susţinerea economiei româneşti. În ceea ce priveşte 2013, vom continua să ne uităm cu atenţie la optimizarea modelului nostru de business, la creşterea eficienţei pe toate planurile şi, mai ales, la controlul strict al riscurilor pe care ni le vom asuma. Rămâne prioritară pentru noi creşterea atât a valorii, cât şi a cotei de piaţă', a declarat Horia Ciorcilă, preşedintele Consiliului de Administraţie al BT.
Veniturile operaţionale ale băncii au crescut anul trecut cu 10% faţă de 2011, ajungând la peste 1,536 miliarde lei. Trendul ascendent a fost determinat de creşterea cu 12% a veniturilor din operaţiuni financiare, cu 15% a veniturilor nete din comisioane, respectiv cu 5% a veniturilor nete din dobânzi.
Raportul credite/depozite este la un nivel subunitar, de 0,74, indicând o lichiditate foarte bună a băncii.
Profitul operaţional a totalizat 720,19 milioane lei, în creştere cu 9% faţă de 2011, când s-a cifrat la 659,04 milioane lei.
Cheltuielile operaţionale BT au fost, la finalul anului trecut, de 816,36 milioane lei, faţă de 743,48 milioane lei, înr