Fotbalul mic pare să profite de pe urma problemelor pe care le au cluburile de la nivelul primelor trei eşaloane. Cu foarte multe grupări desfiinţate la nivelul Ligii a III-a şi a II-a, mulţi dintre jucători nu şi-au mai găsit angajamente şi, pentru că îşi doresc să mai joace, au ajuns la echipele din judeţ.
Sosirea jucătorilor experimentaţi, cu meciuri cel puţin în Liga a III-a, avantajează fotbalul judeţean, al cărui nivel creşte. După despărţirea de FC Caracal, Constantin Rădulescu a ajuns la Recolta Stoicăneşti, iar experienţa sa acumulată la nivelul Diviziei C va fi benefică echipei din Stoicăneşti, care ar putea recupera punctele pe care liderul FC Balş le are avans. În aceeaşi situaţie este şi atacantul Nicuşor Istinie, care a ajuns, în această iarnă, la un acord cu Oltul Drăgăneşti.
Reprezentantul Asociaţiei Judeţene de Fotbal Olt, George Constantinescu, a declarat că nivelul Ligii a IV-a a crescut în acest sezon.
Este mult mai tare Liga a IV-a acum, nivelul competiţiilor judeţene a crescut, pentru că s-au desfiinţat multe echipe din Liga a III-a, iar jucătorii s-au îndreptat către echipele din judeţ. Se joacă pe bani, unele echipe îşi permit să facă stagii de pregătire centralizată, ceea ce în anii anteriori nu prea s-a întâmplat”, a spus George Constantinescu, care consideră că lupta pentru câştigarea titlului judeţean va fi una acerbă între primele cinci-şase formaţii situate la finalul turului în fruntea clasamentului.
„Primele cinci-şase echipe se vor lupta pentru câştigarea fazei judeţene şi pentru obţinerea dreptului de a participa la barajul de accedere în Liga a III-a. Vor fi meciuri puternice, disputate”, a adăugat Constantinescu.
FC Balş, AS Milcov, Recolta Stoicăneşti, Internaţional Brebeni, Inter Markus Slatina şi Viitorul Grădinile sunt echipele din fruntea clasamentului Ligii a IV-a, între li