12 echipe de studenţi de la facultăţile tehnice vor intra într-un program de patru luni în care pot experimenta şi dezvolta o idee de produs cu ajutorul unor mentori cu experienţă din domeniul IT din România.
Timp de patru luni, studenţii vor trece prin experienţa de dincolo de codul de programare, primind lecţii importante privind cultura antreprenorială şi paşii pe care trebuie să-i urmeze.
Proiectul se numeşte Innovation Labs şi încurajează şi cultivă gândirea centrată pe produs şi spiritul inovator al tinerilor de la facultăţi tehnice, completându-l cu noţiuni de leadership, marketing, management sau cercetare de piaţă.
Printre cei care vor sprijini studenţii în acest demers vor fi Andrei Pitiş, preşedinte al Asociaţiei Naţionale a Industriei de Software şi angel investor, Radu Georgescu, CEO Avangate, Monica Ene Pietroşanu, Country Manager pe divizia de cercetare şi design la Intel, Daniel Gârlaşu de la Oracle, Todi Pruteanu de la Microsoft, Vladimir Oane, cofondator UberVu sau Răzvan Rughiniş, profesor la Facultatea de Automatică şi Calculatoare.
Prima fază a acestui concurs care va fi prezentat pe larg în lunile care urmează în “Adevărul” şi pe portalul “Das Cloud” este un hackhaton care se va desfăşura pe 2 martie. 100 de studenţi vor intra într-un concurs de 24 de ore de programare şi incubat idei din domenii precum sănătate, jocuri, lifestyle sau fitness. Cele mai bune 12 echipe vor merge mai departe într-un program de patru luni.
Înscrierile se pot face până pe 27 februarie 2013, cu ajutorul formularului de pe site-ul Innovation Labs, un proiect TechSoup România, TechLounge, cu sprijinul Microsoft România.