După PDL Sălaj, care anunţa la finalul săptămânii trecute sancţiuni pentru democrat-liberalii care nu şi-au făcut treaba în campaniile electorale de anul trecut, şi organizaţia judeţeană a PNL anunţă schimbări şi retragerea sprijinului politic în cazul unor membri care nu s-au achitat de sarcinile de partid de-a lungul campaniilor.
Conducerea organizaţiei judeţene Sălaj a Partidului Naţional Liberal a anunţat ieri, într-o conferinţă de presă, că urmează o perioadă de evaluări ale organizaţiilor locale, la finalul cărora sunt prognozate "schimbări". Anunţul a fost făcut chiar de către preşedintele organizaţiei, Radu Căpîlnaşiu, care a precizat că evaluarea fiecărei organizaţii locale în parte se face în baza rezultatelor de la alegerile locale şi parlamentare.
Radu Căpîlnaşiu apreciează că, la nivelul judeţului, există mai bine de 10 comune în care PNL nu este reprezentat de o organizaţie locală. Un exemplu de comună majoritar românească unde PNL nu are organizaţie este, potrivit lui Căpîlnaşiu, comuna Rus.
Evaluarea anunţată de conducerea PNL Sălaj va urmări şi măsura în care membrii organizaţiilor locale, acolo unde acestea există, s-au achitat de sarciniile de partid în campaniile electorale, anunţând că, „în anumite situaţii se va trece la schimbări, la retragerea sprijinului politic în cazul unor consilieri locali, chiar a unui viceprimar”. Preşedintele PNL Sălaj a dat, şi în acest caz, un exemplu, fiind vorba despre cel al viceprimarului comunei Marca, Vasile Florian Pop, care nu s-a implicat conform aşteptărilor în campania electorală. "Ce este şi mai grav este că aveam candidat acolo, pentru primărie, chiar de la PNL", a adăugat preşedintele liberal.
Conducerea PNL Sălaj a anunţat, tot ieri, că a fost finalizată lista celor ce vor reprezenta organizaţia la congresele naţionale ale partidului, ce vor avea loc spre sfârşitul acestei