După ce le-a cerut timişorenilor să dea caloriferele la minim pentru a reduce costurile facturilor la întreţinere, edilul şef Nicolae Robu a găsit o nouă soluţie pentru scăderea preţului gigacaloriei. Nu mai departe de luna martie se va finaliza licitaţia pentru construcţia unui incinerator de deşeuri care va suporta o parte din consumul energetic al oraşului, a anunţat astăzi primarul. Investiţia se ridică la 60 la milioande de euro fără TVA, va fi amplasată în vecinătatea CET Sud şi va fi realizată de o firmă constituită special în acest sens numită International Recycling Energy (IRE), al cărei principal acţionar va fi Primăria Timişoara. 70 de procente din acțiuni vor fi deţinute de municipalitate în parteneriat cu Colterm, adică 50 şi 20 la sută , iar restul de 30 de procente vor aparţine firmei germane Raroma, care este asociată şi cu Retim.
Pentru realizarea lucrărilor IRE va lua un credit, girat de Primăria Timişoara, a explicat primarul. Momentan, municipalitatea are un grad de îndatorare de nu mai puţin de 24,75 procente. Primarul a mai spus că vom plăti mai puțin la întreținere “în doi ani. Avem în vedere păstarea preţului gazului şi cărbunelui la preţul de acum şi atunci, în funcţie de preţul care este acum, vom putea face o scădere de aproape 25 de procente. Dacă se va dubla preţul la cărbune, să fiu bine înţeles, nu pot scădea”, atenţionat Robu. După finalizarea licitaţiei, care ar trebui să se întâmple în cursul lunii martie se va trece la implementarea proiectului şi la construcţia efectivă a incineratorului.
După ce le-a cerut timişorenilor să dea caloriferele la minim pentru a reduce costurile facturilor la întreţinere, edilul şef Nicolae Robu a găsit o nouă soluţie pentru scăderea preţului gigacaloriei. Nu mai departe de luna martie se va finaliza licitaţia pentru construcţia unui incinerator de deşeuri care va suporta o par