Preşedintele Consiliului Judeţean, Cristinel Bîgiu, a programat întâlniri cu primarii din judeţ, spre a identifica priorităţile edililor locali pentru acest an, înainte de aprobarea bugetului pentru 2013, se arată într-un comunicat de presă al instituţiei.
„Este foarte important să avem aceste consultări, pentru a identifica nevoile şi priorităţile locuitorilor din fiecare comună. Din bugetul aferent acestui an, vreau să alocăm fiecărei localităţi, în măsura posibilităţilor, o sumă de bani cu care să poată să rezolve principalele probleme ale comunităţii locale”, a declarat Cristinel Bîgiu. În urma discuţiilor avute cu primarii, s-au profilat trei domenii de interes pentru comunităţile locale: infrastructura de transport, apă şi canalizare şi reabilitarea şi modernizarea şcolilor din comune, se mai arată în comunicatul respectiv.
Numai că, de la vorbă la faptă este, uneori, cale lungă. Mai ales când este vorba despre împărţirea bugetului, unul dintre instrumentele de bază aflate la dispoziţia unui „şef de judeţ” pentru a răsplăti aportul electoral al unor primari din propriul partid sau din alianţa care controlează deliberativul sau, după caz, a-i strânge cu uşa pe cei aleşi pe listele adversarilor politici. Preşedintele Consiliului Judeţean, liberalul Cristinel Bîgiu are în această lună posibilitatea să demonstreze dacă declaraţiile sale de până acum, legate de binele tuturor locuitorilor judeţului, sunt, într-adevăr, reale. Acesta are, deci, de ales între a promova un proiect de buget într-adevăr echilibrat, menit să nu discrimineze nicio localitate în funcţie de culoarea politică a primarilor aleşi pe 10 iunie 2012, sau unul strict partizan, bazat pe sarcini şi parti-priuri de partid.
De putut, se poate. Există precedentul anului 2010
Şi, pentru a demonstra că acest lucru este posibil, reîmprospătăm tuturor memoria, reamin