Există o mulţime de mituri şi de concepţii greşite în ce îi priveşte pe vegetarieni. Filosofia se poate extinde dincolo de farfurie, până la evitarea completă a tuturor produselor de origine animală, inclusiv cele folosite în confecţionarea hainelor, precum lâna sau penele.
Potrivit unui articol apărut pe site-ul rd.com, există o serie de mituri care trebuie demontate sau confirmate, pentru ca oamenii să fie mai informaţi în ce îi priveşte pe vegetarieni şi să îşi dea seama că acest regim alimentar este o opţiune.
Adoptarea unui regim alimentar vegetarian cu jumătate de normă poate face bine organismului
Vegetarienii şi cei care evită produsele de origine animală nu sunt atât de predispuşi la obezitate, sunt mai puţin predispuşi diabetului de tip II şi accidentelor cardiovasculare. Mai mult, consumul unei cantităţi crescute de fructe şi legume previne apariţia anumitor tipuri de cancer, în special a celui de colon.
Reţetele vegetariene sunt ieftine şi gustoase
Regimul alimentar vegetarian te poate ajuta să faci economii. Mulţi vegetarieni consumă cereale, fasole, legume, nuci şi seminţe care sunt relativ ieftine. Dacă vei cumpăra fructe şi legume de sezon nu vei cheltui foarte mult, se arată în articol.
Meniul vegetarian nu este unul lipsit de gust
Deşi abia recent a căpătat notorietate graţie activiştilor de mediu şi mişcărilor care promovează un stil de viaţă sănătos, hrana vegetariană a existat în India şi în Grecia, ca parte a multor credinţe, precum budismul.
Vegetarienii care se hrănesc bine nu au nevoie de suplimente alimentare
Există un singur supliment alimentar de care ar avea nevoie: pentru a ajuta creierul şi sistemul nervos, vitamina B12 este esenţială. Cum B12 se găseşte în alimentele de origine animală, vegetarienii nu o pot asimila decât din suplimente alimentare.
Poţi să îţi faci pr