Tone de ajutoare alimentare de la Uniunea Europeană se află în depozitul de pe strada Ana Ipătescu din Focşani, acestea nefiind ridicate de beneficiari. Reprezentanţii primăriei vor verifica, din nou, listele de beneficiari, pentru a afla care sunt motivele pentru care aceştia nu au ridicat alimentele. „Facem un apel pe această cale la cetăţenii care ştiu că au de luat aceste produse să vină să şi le ia. Acum verificăm listele cu beneficiarii acestor ajutoare, să vedem ce se întâmplă. Dacă este vorba despre persoane bolnave, care nu se pot deplasa, atunci vom face noi o echipă şi le vom duce aceste alimente la domiciliu. Cred că avem şi persoane plecate în străinătate”, este de părere primarul municipiului Focşani, Decebal Bacinschi. Dacă şi după această verificare vor fi persoane care nu sunt de găsit sau care nu se vor deplasa la depozit pentru a-şi lua produsele, atunci autorităţile locale intenţionează să trimită ajutoarele către alte localităţi.
Potrivit reprezentanţilor Cantinei de Ajutor Social, instituţie care se ocupă de distribuirea alimentelor de la UE, în unele zile, doar trei sau patru beneficiari mai trec pragul depozitului. „Avem zile când vin câte 10-15 oameni sau zile în care vin câte trei-patru. Noi avem permanent un angajat care se ocupă de distribuirea lor”, a dat asigurări Angela Lungu, directorul Cantinei de Ajutor Social.
În stocurile depozitului se mai află aproximativ 10 tone de mălai, peste 4 tone de orez, aproximativ 4 tone de fasole, peste 300 de kilograme de bulion, peste o tonă de roşii în bulion, aproximativ o sută de kilograme de paste făinoase şi peste 2 tone de biscuiţi. Nu există făină şi ulei.
Până în prezent, au beneficiat de aceste ajutoare 3.400 de persoane cu handicap, 996 de pensionari, 445 de şomeri, 225 de persoane beneficiare ale Legii ve-nitului minim garantat. În evidenţele primăriei se află aproximat