Proiectele administraţiei locale din Alba Iulia pentru anul 2013 se referă la finalizarea lucrărilor la latura de Vest a Cetăţii, la principalele cai de acces în oraş dinspre Cluj Napoca şi Munţii Apuseni, la finalizarea lucrărilor la Bazinul Olimpic, dar şi la promovarea patrimoniului cultural-istoric şi pregătirea proiectelor pentru 2014-2020.
Detalii despre aceste proiecte sunt oferite de administratorul public al municipiului Alba Iulia, Nicolaie Moldovan.
Reporter: Ce sarcini aţi preluat prin contractul de administrator public?
Nicolaie Moldovan: Am preluat coordonarea Direcţiilor de Venituri şi Cheltuieli ale Primăriei, a celei care răspunde de elaborarea şi implementarea proiectelor cu fonduri europene, dezvoltare economică, un domeniu nou, neinstituţionalizat în Primărie, serviciul de resurse umane, cel juridic, relaţia cu societatea civilă, relaţiile internaţionale, colaborarea cu oraşele înfrăţite, relaţia cu asociaţiile de dezvoltare intercomunitare în care municipiul Alba Iulia este parte. Odată cu adoptarea bugetului pentru anul în curs, mi-a fost delegată şi calitatea de ordonator principal de credite. Şi, nu în ultimul rând, foarte importantă, partea de elaborare a strategiilor, politicilor, planurilor de dezvoltare ale oraşului.
Dacă ne referim la anul 2013, care ar fi cele mai importante obiective propuse spre realizare?
În primul rând, vom continua investiţiile începute pe parcursul anilor 2010-2012. Mă refer la proiectele de infra şi suprastructură mari, drumuri si retele de utilităţi ale oraşului. Ceea ce ne propunem pentru 2013 este să continuăm lucrările în zona istorică, atât cele din interiorul Cetăţii, cât mai ales cele din faţa Catedralei Ortodoxe – Latura de Vest, pentru a reda Cetatea albaiulienilor aşa cum era ea odinioară. În acest context, de o importanţă deosebită vor fi lucrările pe