Pentru retur, fotbaliştii Universităţii vor primi maximum 2000 de euro lunar, însă ar putea încasa până la 15.000 de euro dacă vor reuşi să evite retrogradarea.
FC Universitatea Cluj SA a intrat în insolvenţă de o săptămână, iar în acest interval la „arme" a fost chemată aproape o echipă întreagă, în tentativa de a se salva de la retrogradare. Cum clubul se află sub administrarea judiciară a firmei Global Money Recovery Oradea, sub conducerea lui Horia Ţiril, noilor fotbalişti li s-au oferit salarii modice, ce nu depăşesc suma de 2000 de euro, conform informaţiilor noastre. În schimb, salvarea de la retrogradare ar fi recompensată pe măsură, primele urmând să atingă chiar şi 15.000 de euro.
Nu mai puţin de 15 jucători noi se află în lotul Universităţii, faţă de echipa care a terminat prima parte a campionatului, „studenţii" suferind o adevărată revoluţie în acest sens. Antrenorul Ioan Viorel Ganea a declarat încă de la instalarea sa în funcţie că situaţia clubului este de aşa natură încât nu-şi permite să aducă fotbalişti cu experienţă, dar care să ceară şi sume importante de bani. „Sunt mulţi jucători liberi sau care nu intră în vederile cluburilor lor actuale. Poate ar fi în beneficiul lor să vină şi să joace până în vară, iar apoi în cazul unor evoluţii bune să prindă contracte mai bune la alte formaţii. Intenţia noastră e să salvăm echipa, în ciuda situaţiei financiare în care ne aflăm", a fost mesajul „Ganezului" în momentul în care a fost prezentat drept noul antrenor al Universităţii. Imediat după preluarea frâielor echipei de către fostul „internaţional", la „U" au început să vină fotbalişti pe bandă rulantă, iar toţi s-au pliat pe modelul cerut de antrenor: liberi, cu experienţă în prima ligă şi fără pretenţii exagerate la nivel salarial.
Aşa s-a ajuns ca un fotbalist să încaseze maximum 2000 de euro lunar, sumă la care să fie adăugate e