Tomografiile reprezinta o metoda eficienta pentru a prezice durata unei relatii in cazul tinerelor cupluri, potrivit unui studiu realizat de cercetatorii de la Universitatea Brown din Rhode Island (SUA), citati de dailymail.co.uk.
Cercetatorii americani au identificat o serie de "tipare" in activitatea cerebrala a voluntarilor inscrisi in acest studiu, care se indragostisera de curand, si sustin ca pot sa prezica daca acele cupluri vor rezista cel putin trei ani impreuna.
Chiar daca toti voluntarii credeau cu tarie ca erau profund indragostiti de partenerii lor de viata, in momentele in care erau realizate acele tomografii, oamenii de stiinta au putut sa afle, examinand activitatea neuronala, daca sentimentele voluntarilor erau suficient de puternice pentru ca relatiile lor sa reziste in timp.
Voluntarii au privit fotografii cu partenerii lor de viata si au fost rugati sa se gandeasca la acestia atunci cand creierele lor erau analizate la tomograf.
Daca imaginile cu creierele voluntarilor prezentau o activitate mai mare in nucleul caudat - zona asociata cu reactiile emotionale la frumusetea vizuala -, dar o activitate mai scazuta in cortexul orbitofrontal medial - zona asociata cu criticile si cu judecata -, atunci relatia celor doi avea sanse mari sa reziste in timp.
In mod surprinzator, centrii asociati placerii erau mai putin activi in creierele cuplurilor care locuiau impreuna.
Oamenii de stiinta spun ca activitatea cerebrala redusa din aceasta zona, ce are o legatura cu dependenta si cu recompensarea, a fost asociata cu satietatea si cu satisfactia.
Sursa: gandul.info
Foto: talkingrelationship.blogspot.com Tag-uri: relatie, cuplu, studiu
Tomografiile reprezinta o metoda eficienta pentru a prezice durata unei relatii in cazul tinerelor cupluri, potrivit unui studiu realizat de cercetatorii de la Univers